Logo The World of Bee

Bee Dance

Bee Dance

Bee Dance is het dansuniversum van the world of Bee. Houd je ervan om de beentjes eens lekker los te gooien op leuke muziek? Dan kan je terecht in onze wekelijkse danslessen. We bieden danslessen aan vanaf 18 maanden in verschillende stijlen. Peuterdans, kleuterdans, klassiek ballet, pomdance, special X dance (G-dans) en moderne dans.

Blauw

Blauw wordt beschouwd als gunstig voor de geest en het lichaam. Het is de kleur van zelfexpressie en het communiceren. Bee Dance gaat over het communiceren van het lichaam op een expressievie manier die positieve effecten op de geest zal achterlaten.

Life is beter when you dance

Stijlen

In onze dansstudio bieden we verschillende stijlen aan. Namelijk peuterdans, kleuterdans, klassiek ballet, moderne dans, pom dance en special X dance (G-dans). Naast deze stijlen vinden we het als dansstudio ook belangrijk dat dansers weten dat er veel meer dansstijlen zijn dan deze. Daarom zijn er in de danslessen dan ook regelmatig invloeden vanuit andere stijlen. 

Peuterdans

Vanaf 18 maanden verwelkomen we je kleine spruit graag in onze peuterdansles. Deze les is ideaal voor een peutertje van ongeveer twee jaar dat in de loop van het schooljaar zal instappen op school. Zo kunnen ze alvast hun eerste ervaringen in een groepje kinderen opdoen, nog voor ze hun eerste stapjes in de schoolwereld zetten.

Vanaf 18 maanden

Kleuterdans

Vanaf de eerste kleuterklas tot en met de derde kleuterklas kan je kleuterdans volgen. Je kan doorgroeien van de peuterdansles naar de kleuterdansles of instappen in deze les als jonge kleuter. Vanaf 4 jaar of de tweede kleuterklas kan je de keuze maken om je al wat meer te verdiepen in het klassiek ballet. 

Vanaf 3 jaar

Klassiek ballet

Vanaf 4 jaar kan jouw kleuter proeven van de dansstijl klassiek ballet. Op een speelse creatieve manier leert jouw kleuter de basis van ballet kennen. Ook oudere kinderen, zonder ervaring, zijn welkom binnen deze stijl. De klassieke techniek en houding zal aangeleerd worden in de lessen. Er is ook oog voor flexibiliteit van het lichaam. Hiernaast staat jezelf goed voelen voorop!

Vanaf 4 jaar

Pom dance

Vanaf 6 jaar kan je terecht in de les pom dance. In deze veelzijdige dansstijl komt de basis van verschillende dansstijlen aan bod zoals jazz, hiphop en showdance. We leren choreografieën waar vooral kracht, uithouding en enthousiasme centraal staan.

Vanaf 6 jaar

Kids dance

Vanaf 6 jaar kan je van de kleuterdanslessen doorgroeien naar de groep ids dance. Deze groep is ideaal wanneer je nog niet echt jouw danssstijl gevonden hebt. Deze stijl kan je zien als een allround dansles.

Vanaf 6 jaar

Moderne dance

Vanaf 8 jaar kan je kennismaken met moderne dans. Tijdens deze lessen leer je op een expressieve manier vrij bewegen door de dansruimte met technieken die hun oorsprong vinden in het klassiek ballet. Zelfs zonder ervaring in klassiek ballet ben je meer dan welkom!
Samen werken we aan jouw flexibiliteit, expressie en kracht. Daarnaast zullen ook improvisatie en creativiteit een grote rol spelen in de lessen moderne dans.

Vanaf 8 jaar

Special X dance

Binnen onze G dansgroep kunnen de kinderen terecht die een tikkeltje 
meer bee-zondere aandacht nodig hebben. Structuur en danssplezier staan voorop in deze lessen.

Vanaf 3 jaar

Techniek kids

Vanaf 6 jaar kan je terecht in de lessen techniek. Deze les is een aanvulling op de verschillende stijlen. Tijdens deze les bouwen we samen specifieke dansvaardigheden op die nodig zijn voor een goede houding, stabiliteit en flexibiliteit. Hiernaast ligt de focus tijdens de lessen op het ontwikkelen van het eigen lichaamsbesef.

Vanaf 6 jaar

Leeftijden

Peuters: 18 maanden tot 3 jaar (Niet schoolgaande kinderen & instappertjes/peuters).
Kleuters: 3 tot 6 jaar (Schoolgaande kleuters).
Kids: 6 tot 12 jaar (Lagere schoolkinderen)

​Wij als team zien de leeftijdscategorieën steeds als leidraad. Elke danser ontwikkelt op zijn/haar eigen tempo. Elke ouder kent zijn/haar kind het beste. Er is in overleg met het team en/of de lesgeefster dan ook steeds de mogelijkheid om je kind in een andere leeftijdscategorie in te schrijven.

Alles wat je nog niet wist

Praktische informatie

Locatie
Sportschuur basisschool ‘t Zonnetje Melveren.
Schoolstraat 8, 3800 Sint-Truiden.

The world of Bee lokaal.
Melveren-Centrum 66, 3800 Sint-Truiden.
Raadpleeg het uurrooster om te ontdekken waar jouw dansles doorgaat.

Wil je graag meer weten over gratis proeflessen en/of instapmomenten?
Klik hieronder op de knop?

Prijs dansjaar

€165*
(volledig schooljaar)

Eén les/kind

*Inschrijvingsgeld + verzekering voor het volledige dansjaar

Korting 5%
(volledig schooljaar)

Wanneer je voor twee danslessen of meer inschrijft, krijg je automatisch via de website 5´% korting op elke dansles.

€10

Broers en/of zussenkorting. Vul als promotiecode BROERZUS in en ontvang €10 korting.

(€10 korting op de totaalprijs van je winkelmandje.)

Verloop inschrijving

DEFINITIEVE INSCHRIJVING
Inschrijven voor het dansjaar kan via onderstaande knop. Wanneer je inschrijft, kom je ook automatisch op de betaalpagina uit. Wanneer je inschrijft en dus ook de betaling uitvoert, is je plekje in de les verzekerd. Wij hanteren maximum aantallen in onze danslessen. Vol is dus ook vol. Weet je al in welke groep je komend schooljaar wil aansluiten? Stel je inschrijving dan niet uit als je zeker wil zijn van je plekje.

De inschrijvingen openen 1 juli 2023.

REGISTREREN OP DE WEBSITE
Om je inschrijvingen en boekingen op te volgen in je account dien je je eerst te registreren op de website. Hierna kan je inschrijven voor de danslessen en je inschrijvingen ook steeds terugvinden in je account.

INFORMATIEFICHE
Wij vragen om van elke danser een (medische) informatiefiche in te vullen. Dit kan via onderstaande knop of via het tabblad ‘Informatiefiche’ in je account.

Kledij
In de danslessen verwachten we dat de kinderen specifieke kledij aankopen bij ons. Deze keuze maken we niet zomaar, wij zijn er van overtuigd dat uniforme kledij belangrijk is voor het groeiproces in dans. Door uniforme kledij kan de lesgeefster jullie kind beter observeren en ondersteunen in hun dansontwikkeling. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het samenhorigheidsgevoel binnen de groep versterkt wordt.

Dansprogramma

Raadpleeg hier het uurrooster.

Raadpleeg hier de belangrijke data van het dansjaar (schoolvakanties,
themaweken, …).

Kijk- en doeweek met ouders

Elke laatste dansles voor een schoolvakantie ben je als ouder het laatste kwartier welkom in de dansles. Dit om samen met je kind de vakantie in te zetten en/of te genieten van een kleine demonstratie van wat we de voorbije periode geleerd hebben. Dit met uitzondering van de paasvakantie en het einde van het dansjaar.

 

Schoolvakanties

Herfstvakantie: zaterdag 28 oktober 2023 tot en met zondag 5 november 2023
Kerstvakantie: zaterdag 23 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024
Krokusvakantie: zaterdag 10 februari 2024 tot en met zondag 18 februari 2024
Paasvakantie: zaterdag 30 maart 2024 tot en met zondag 14 april 2024

Feestdagen

Wapenstilstand: zaterdag 11 november 2023
Dag van de Arbeid: woensdag 1 mei 2024
Hemelvaart weekend: donderdag 9 mei 2024 tot en met zondag 12mei 2024
Pinkstermaandag: maandag 20 mei 2024